Adaptogen

Un adaptogen este o plantă sau un remediu din plante care ajută organismul să aibă o rezistență ne-specifică (mai mare decât în mod uzual) la anumiți factori de stres biochimici și psiho-emoționali. Durerea acută sau cronică provocată de problemele articulare este o sursă de stres suplimentară care se adaugă altora cu care ne confruntăm zilnic (stresul cotidian, cel asociat poluării fonice, oboseala și irascibilitatea provocate de somnul neodihnitor sau alte probleme de sănătate). Cafeaua și zahărul sunt cele mai populare remedii împotriva stresului și a oboselii, însă efectele lor trec la fel de repede cum se instalează. În plus acestea pot spori disconfortul provocat de stări inflamatorii și dureri articulare.

ArtroHelp Calm și ArtroHelp Repair au fost concepute ca formule sinergice care acționează împotriva durerii și a inflamației (ArtroHelp Calm), respectiv o formulă completă (ArtroHelp Repair) care ajută în mod eficient la încetinirea proceselor degenerative și regenerarea articulațiilor dar și a diferitelor tipuri de țesuturi care conțin colagen din organism (piele, dinți, gingii). Cele două produse acționează complementar și ajută la reducerea simptomatologiei dar și la regenerarea de profunzime a țesuturilor articulare.

Majoritatea problemelor articulare se asociază cel puțin cu un anumit disconfort, o jenă ocazională în mișcare sau repaos sau o durere sâcâitoare ziua și noaptea. De aceea am inclus în componența ambelor produse și ingrediente cu efect adaptogen:

  • ArtroHelp Repair conține extract standardizat din Ashwagandha (Withania somnifera), numită și Ginsengul siberian. Este apreciată de mii de ani în mai multe sisteme medicale tradiționale ca un excelent stimulent imunitar și tonic nervos. Medicina modernă a confirmat efectele benefice în alinarea stărilor de anxietate, oboseală, în tulburări de concentrare și de somn. Ajută organismul să facă față stresului în timpul zilei și contribuie la îmbunătățirea calității odihnei pe timpul nopții. În plus, studiile au indicat și beneficii directe pentru sistemul osteo-muscular.
  • ArtroHelp Calm conține extracte standardizate din două plante adaptogene: hamei și Rhodiola.

Hameiul este de asemenea un ajutor eficient în probleme precum anxietatea, sindromul hiperactivității și al deficitului de atenție și acționează ca sedativ și analgezic ușor. În plus contribuie la reducerea nivelului unor markeri inflamatori. Faptul că are un efect benefic asupra calității somnului este în mod special apreciat de persoanele afectate de stres, disconfort și dureri articulare ocazionale sau cronice.

Rhodiola este un adaptogen cu îndelungată folosire în medicina tradițională estică, atât în tratamentul fracturilor osoase și accelerarea vindecării  rănilor, dar și în tratamentul anemiilor, tonic general în stări de slăbiciune sau convalescență. Are acțiune ușor calmantă asupra sistemului nervos și îmbunătățește nivelul general de energie.