Antioxidant

Antioxidanții sunt substanțe indispensabile menținerii stării de sănătate, care au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi (produși de metabolism ai organismului atunci când suntem expuși la substanțe poluante cum ar fi fumul de țigară, alcoolul, pesticidele, poluarea, radiațiile). Deși reacțiile oxidative sunt indispensabile vieții, ele trebuie menținute sub control. În lipsa unei cantități suficiente de antioxidanți organismul devine vulnerabil, iar procesele de vindecare și regenerare sunt mult încetinite. Antioxidanții contribuie la încetinirea proceselor fiziologice de îmbătrânire, la funcționarea normală a sistemului imunitar, asigurarea metabolismului energetic normal și reducerea oboselii și extenuării.

ArtroHelp Repair conține ingrediente selecționate și combinate într-o formulă bine echilibrată, care pe lângă efectul antiinflamator și regenerant pentru articulații, aduc și un aport foarte util de antioxidanți naturali.

  • Ashwagandha îmbunătățește rezistența sistemului nervos și a celui imunitar la stres și oboseală; crește nivelul enzimei antioxidante superoxid dismutaza.
  • Vitamina C naturală (din acerola) este unul dintre cei mai puternici antioxidanți; împiedică formarea radicalilor liberi ce determină afectarea membranelor celulare prin procesele de oxidare a lipidelor.
  • Curcumina este principala substanță activă din turmeric și are puternice proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antitumorale.
  • Boabele de cacao sunt considerate un super-aliment cu capacitate antioxidantă puternică. Au un conținut ridicat de polifenoli, esențiali pentru reglarea funcțiilor metabolismului, și ajută la îmbunătățirea activității sistemului circulator și a celui respirator; au efect antiaging și  tonic nervos.

ArtroHelp Calm are de asemenea mai multe surse de antioxidanți:

  • Extractul de hamei conține acizi alfa cu acțiune antiinflamatoare (inhibă acțiunea enzimei proinflamatoare COX-2, în mod similar ibuprofenului).
  • Extractul de Cissus conține compuși antioxidanți (resveratrol și acid ascorbic, care previn degradarea țesuturilor și contribuie la îmbunătățirea funcționalității articulațiilor). Are acțiune gastroprotectoare.
  • Harpagozidele din extractul de Harpagophytum au rol antiinflamator și diminuează senzația de ”articulații dureroase”.
  • Papaina și bromelaina sunt enzime cu acțiune antiinflamatoare, care îmbunătățesc absorbția proteinelor și a unor antioxidanți din produs dar și din alimentație (de exemplu quercitina).