Întărirea oaselor

Oasele sunt structuri vii, în permanentă remodelare, iar la aproximativ fiecare 10 ani mare parte din scheletul nostru se înnoiește. După vârsta de 30 de ani (când densitatea osoasă atinge maxima dezvoltare) trebuie să avem mai mare grijă de sistemul nostru osos, pentru a preveni problemele accidentale sau, ulterior, cele degenerative care apar datorită înaintării în vârstă.

Osteopenia și osteoporoza sunt afecțiuni cu implicații majore asupra organismului și a stilului de viață, deși afectarea masei osoase poate fi silențioasă (asimptomatică) timp de mulți ani. Persoanele tinere trebuie să nu uite că nu doar vârsta provoacă și agravează aceste probleme, ci și factori precum alimentația (lipsa diferiților nutrienți, aditivii chimici, zahărul și sarea în exces, consumul insuficient de legume și fructe, băuturile carbogazoase, excesul de cafea și alcool), stilul de viață (sedentarismul, fumatul, expunerea insuficientă la soare, ceea ce afectează metabolismul vitaminei D și al calciului), sarcina, unele afecțiuni (de exemplu dezechilibrele hormonale) sau medicamente administrate pe termen lung.

Un element esențial pentru sănătatea articulațiilor dar și a pielii, gingiilor și dinților, este colagenul. Există multe suplimente cu colagen, însă trebuie reţinut faptul că  nu este importantă doar creşterea cantităţii de colagen consumate, ci şi furnizarea unor agenţi activi care să ajute organismul să îl asimileze, proceseze și folosească în mod eficient pentru regenerarea țesuturilor.

ArtroHelp Repair este o formulă complexă, concepută pentru efecte maxime, care îmbină aportul de colagen cu enzime, plante și extracte standardizate din plante cu tradiție în tratamentul afecțiunilor articulare:

– Cissus quadrangularis, o plantă a cărei denumire ayurvedică este ”care previne distrugerea oaselor”, fiind un remediu utilizat de secole pentru întărirea structurii osoase și vindecarea traumatismelor
– Ashwagandha, plantă adaptogenă care a demonstrat efecte benefice în tratamentul osteoartritelor și diminuează răspunsul inflamator articular

– enzimele bromelaină și papaină reduc edemele de la nivelul articulațiilor traumatizate și au acțiune antiinflamatoare
– turmericul (curcumina), unul din cele mai studiate remedii cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare
– piperul (piperina), care îmbunătățește absorbția ingredientelor și stimulează circulația sangvină.

ArtroHelp Repair conține ingrediente cu acțiune sinergică antiinflamatoare, antialgică, antioxidantă, precum şi enzime care transformă colagenul ingerat în material de reconstrucție eficient pentru structura oaselor și a cartilajelor. Aportul de vitamina C naturală, (necesară pentru sinteza colagenului) și de magneziu (recunoscut pentru rolul important asupra sistemului cardiovascular, nervos și osteo-muscular) completează formula ArtroHelp Repair și îi sporesc eficiența.