Reducerea durerii și a inflamației

Indiferent de natura problemelor articulare (traumatisme ocazionale, afecțiuni cauzate de posturi incorecte prelungite, intervenții chirurgicale articulare, afecțiuni degenerative, etc), durerile provocate de acestea afectează foarte mult calitatea vieții și starea generală. Durerile de genunchi, lombare și cervicale sunt cele mai frecvente probleme articulare chiar și la persoanele fără probleme articulare severe – și totuși cât de stresante pot fi aceste dureri!

Inflamațiile cronice ale articulațiilor și musculaturii, pe termen lung, au numeroase efecte secundare care ne afectează nu doar la nivel local:

  • Stare generală de disconfort, irascibilitate.
  • Dereglări ale posturii corecte și accentuarea problemelor osteo-musculare.
  • Tulburări de somn, somn neodihnitor.
  • Dificultăți de concentrare.
  • Consumul prelungit de medicamente antiinflamatoare și analgezice, care irită tractul digestiv și încarcă în timp ficatul.
  • Menținerea unui nivel ridicat al inflamației în organism, ceea ce în timp are efecte negative asupra sistemului nervos și a celui cardiovascular.
  • Creșterea nivelului hormonilor de stres.

ArtroHelp Calm este un remediu natural care conține ingrediente alese și combinate atât pentru efectele lor individuale cât și pentru acțiunea combinată, sinergică împotriva inflamației și a durerii.

Acizii alfa din extractul standardizat de hamei au efect inhibitor asupra enzimei cu acțiune inflamatoare COX-2, studiile indicând efecte similare cu medicamentul de sinteză ibuprofen dar fără manifestările gastrice neplăcute ale acestuia.

Salicina din coaja de salcie albă este unul din cele mai cunoscute remedii naturale antiinflamatoare și analgezice, acționând asupra citokinelor pro-inflamatoare.

Harpagozidele din extractul standardizat de Harpagophytum contribuie de asemenea la reducerea intensității proceselor inflamatorii și au acțiune antioxidantă, importantă deoarece majoritatea afecțiunor inflamatorii se asociază cu un nivel crescut al reacțiilor oxidative din organism.

Derivaţii fenilpropanoidici și feniletanolici din extractul de rhodiola contribuie la reglarea nivelului unor hormoni de stres, produși în condițiile disconfortului provocat de durerile osteo-articulare, diminuează nivelul markerului inflamator proteina C-reactivă, stimulează acțiunea serotoninei și a dopaminei și au acțiune anxiolitică și tonic-adaptogenă (ajută organismul să se adapteze mai bine stărilor de stres și disconfort).

Piperina din ArtroHelp Calm favorizează o biodisponibilitate și absorbție ridicată a celorlalte ingrediente și completează efectele antiinflamatoare și antioxidante ale produsului.

ArtroHelp Calm nu maschează durerea pentru o vreme așa cum fac anumite medicamente analgezice și antiinflamatoare de sinteză, ci acționează în profunzime împotriva inflamației pentru diminuarea disconfortului. Totodată, împreună cu ArtroHelp Repair, contribuie la regenerarea articulațiilor și la îmbunătățirea mobilității.