Regenerarea și protecția articulațiilor

Activitatea fizică constantă, o alimentație echilibrată nutrițional și menținerea unei greutăți optime sunt principalele modalități prin care putem preveni și chiar atenua numeroase probleme ale articulațiilor. Însă dacă ne deranjează diverse probleme articulare și avem o stare prelungită de disconfort (durerile cervicale, lombare și cele de genunchi fiind cele mai frecvente chiar și la persoanele tinere și sănătoase), disponibilitatea pentru mișcare și tonusul general sunt mult reduse, iar calitatea vieții are de suferit substanțial.

Regenerarea articulară înseamnă refacerea pe cât posibil a țesuturilor care formează și înconjoară articulațiile (oase, cartilagii, mușchi și alte țesuturi). Colagenul este o parte componentă majoră a sistemului osteo-muscular. Pe lângă efectele negative ale sedentarismului, degradarea colagenului, aportul insuficient de colagen biodisponibil și de nutrienți care să favorizeze reducerea proceselor inflamatoare și creșterea protecției antioxidante echivalează cu o ”programare” la viitoare dureri articulare, mobilitate redusă, risc de osteopenie și osteoporoză și alte afecțiuni ale oaselor, articulațiilor și mușchilor.

Celebra terapeută și călugăriță medievală Hildegard von Bingen recomanda fiertura de cartilaje bovine pentru tratarea problemelor articulare. Cercetările moderne au confirmat că într-adevăr colagenul hidrolizat cu biodisponibilitate ridicată stimulează regenerarea cartilajelor afectate și diminuează disconfortul articular. Acest lucru îmbunătățește semnificativ mobilitatea articulară și diminuează procesele degenerative locale.

ArtroHelp Repair conține colagen hidrolizat și alte ingrediente cu acțiune complexă pentru susținerea regenerării țesuturilor articulare:

  • enzime care îmbunătățesc absorbția și asimilarea colagenului, precum și ingrediente cu acțiune complexă antiinflamatoare și antialgică (inflamațiile cronicizate întrețin procesul de degenerare și rigidizare articulară și accentuează durerile);
  • plante (Cissus, supranumit și ”planta care previne distrugerea oaselor”, Ashwagandha cu efect imunostimulator și antiinflamator, piperină cu efect de încălzire);
  • condroitină și glucozamină, care diminuează disconfortul asociat articulațiilor rigide și previn avansarea proceselor degenerative;
  • antioxidanți din surse naturale; aceștia diminuează stresul oxidativ din organism (sporit în general la persoanele cu afecțiuni inflamatorii și viață sedentară) și stimulează sistemul imunitar.

Nu există produse-minune care să facă articulațiile ”ca noi” peste noapte, fără niciun aport din partea noastră. Dar este cert faptul că stilul de viață și alimentația influențează enorm sănătatea întregului organism, deci și a oaselor și mușchilor. ArtroHelp Repair este un supliment natural care îmbunătățește semnificativ capacitatea de regenerare a articulațiilor prin aportul de nutrienți specifici, diminuează progresia degenerării articulare, contribuie la decontractarea și confortul musculaturii, are acțiune antioxidantă și adaptogenă. Administrarea de ArtroHelp Repair (împreună cu ArtroHelp Calm în caz de dureri acute sau ocazionale) susține sănătatea și mobilitatea articulară.