Ce pericole ascunde artrita reumatoidă?

Ultima actualizare la 16 decembrie 2015 . Categoria: Articole sănătate
Acest articol a fost citit de 3659 ori.
Ce pericole ascunde artrita reumatoidă?

Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună, în care sistemul imunitar atacă propriul organism, în speță membrana sinovială din articulații. Boala este destul de gravă, sistemică, poate afecta întregul organism și nu trebuie confundată în stadiile inițiale cu osteoartrita clasică.
Poliartrita reumatoidă afectează întregul organism, poate atinge mai multe organe și se poate asocia cu alte afecțiuni sistemice. Se manifestă prin dureri la articulații simetrice (ambele mâini, ambii genunchi), inflamație evidentă a lichidului sinovial și deformarea puternică a articulației. Redoarea matinală este considerabilă (30-60 de minute), iar durerile nu se acutizează la schimbările de vreme. Simptomele sistemice prezente sunt oboseala, sindromul subfebril cronic, durerile musculare și stările generale proaste. Inflamația afectează cartilajul osos, dar și inima, plămânii, ochii, tractul gastrointestinal, sistemul nervos, iar ochii și gura devin mai uscate. Poate apărea la orice vârstă, chiar și la cei tineri și la copii (artrita juvenilă), și afectează de trei ori mai multe femei decât bărbați, având legătură cu substratul lor hormonal. Deși este o boală fără cauză elucidată, poliartrita reumatoidă este favorizată de factorii de mediu (poluare chimică, metale grele), factorii infecțioși (bacterii, virusuri, fungi), factori genetici și predispoziție hormonală feminină. La o evaluare atentă se pot constata articulații umflate, roșii, calde, moi și dureroase, iar la nivel extraarticular se remarcă prezența nodulilor reumatici și a diferitelor boli autoimune.
Pentru a stabili dacă o persoană suferă sau nu de poliartrită reumatoidă sunt necesare teste de laborator, examinarea lichidului articular, biopsia nodulilor reumatoizi și radiografii.

9 din 10 pacienți diagnosticați cu poliartrită reumatoidă prezintă o valoare crescută a VSH (viteza de sedimentare a hematiilor), ceea ce evidențiază inflamația în organism.
În ultimii ani s-au dezvoltat numeroase tratamente care pot ține sub control durerea și inflamațiile în cazul poliartritei reumatoide. Chiar dacă boala nu se poate vindeca în totalitate, în prezent, există tratamente care pot preveni sau încetini deteriorarea articulațiilor sau chiar pot face ca boala să intre în remisie. Tratamentul trebuie să conțină o dietă antiinflamatoare personalizată cu depistarea intoleranțelor alimentare, pentru reducerea inflamației cronice din organism, precum și utilizarea extractelor din plante cu efect antimicrobian, antiviral, antifungic, sub supravegherea medicului. De asemenea, se recomandă administrarea de plante imunomodulatoare (Rhodiola, Astragalus, Ashwagandha) și suplimentarea dietei cu colagen, glucozamină, magneziu, vitamina C, omega 3, vitamina D3 și probiotice.

Gama ArtroHelp ajută la reducerea inflamației

Produsele ArtroHelp au fost concepute în mod special pentru protecția, sănătatea și confortul articulațiilor, însă ingredientele naturale, combinate în mod eficient și sigur, au și alte efecte benefice asupra întregului organism.
ArtroHelp Calm este un produs complex, conținând ingrediente naturale cu acțiune antiinflamatoare și analgezică locală, dar și sistemică. Nu are efecte gastrice nedorite, nu dă dependență, ci acționează natural pentru diminuarea proceselor inflamatorii și favorizarea regenerării țesuturilor afectate. De asemenea, conține substanțe active naturale care au acțiune ușor calmantă asupra sistemului nervos și ajută organismul în stările de stres provocate de durere și disconfort.
ArtroHelp Repair are, de asemenea, acțiune antiinflamatoare și antioxidantă, contribuie la reducerea disconfortului asociat afecțiunilor și traumatismelor articulare. Produsul conține și mai multe surse de antioxidanți naturali (Cissus, astaxantină, pudră de cacao, semințe de Chia, curcumină, Ashwagandha), precum și vitamine, minerale și enzime, care conlucrează în organism pentru calmarea inflamațiilor și reglarea sistemului imunitar, precum și pentru stimularea proceselor de regenerare și vindecare.
Cel mai complex produs pentru articulații de la Zenyth, ArtroHelp Forte, este un supliment alimentar 100% natural, ce susține sănătatea și funcționarea normală a sistemelor osteoarticular și muscular. Pentru îngrijirea completă a articulațiilor ai nevoie de colagen, glucozamină și condroitină, plante cu proprietăți antiinflamatoare, un supliment de magneziu, unul de antioxidanți și un produs cu enzime, pentru asimilarea optimă a celorlalte produse. Acum, ArtroHelp Forte înglobează toate aceste ingrediente în compoziția sa, fiind un produs 6 în 1! Încearcă-l acum și te vei bucura de beneficiile formulei revoluționare!

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină