Colagenul, un ingredient pe placul pielii și al articulațiilor

Ultima actualizare la 21 decembrie 2016 . Categoria: Articole sănătate
Acest articol a fost citit de 2195 ori.
Colagenul, un ingredient pe placul pielii și al articulațiilor

Colagenul, principala proteină din corpul uman, are un rol fundamental pentru structura articulațiilor, mușchilor și a pielii. Prezent în toate țesuturile organismului, colagenul este liantul, elementul de suport dintre celule. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, imaginează-ți cum arată o rodie în interior: semințele roșii sunt susținute de o structură albă fibroasă. Cam așa sunt susținute și celulele organismului nostru de fibrele de colagen.

Supranumit „proteina tinereții”, colagenul este sintetizat tot timpul într-un organism tânăr. Numai că pe măsura înaintării în vârstă, corpul își pierde treptat capacitatea de a produce colagen. Scăderea cantității de colagen debutează de la 25 de ani. După această vârstă, colagenul se pierde în proporție de 1% pe an, ceea ce înseamnă că în jurul vârstei de 50 de ani s-a pierdut deja jumătate din cantitatea de colagen. Apoi să nu uităm că sinteza colagenului poate fi încetinită și de alți factori precum unele modificări hormonale, consumul excesiv de alimente rafinate, pe bază de făină albă, zahăr, uleiuri hidrogenate, alcool. În plus, stresul, deshidratarea, expunerea excesivă la soare, fumatul reprezintă alte cauze ce duc la reducerea cantității de colagen și la îmbătrânire precoce.

Ce probleme pot să apară din cauza deficitului de colagen?

Scăderea producției de colagen sau slaba calitate a acestuia se traduce printr-o serie întreagă de probleme de sănătate și nu numai. Lipsa colagenului se poate vedea imediat pe piele. Fără susținere din partea fibrelor de colagen, pielea își pierde din fermitate și elasticitate, devine brăzdată de riduri, capătă un aspect flasc și îmbătrânit.

Pe de altă parte, deficitul de colagen determină apariția degradării articulare și scăderea densității osoase. Consecințele: de la dureri articulare și dificultate în mișcare până la artroză, osteoporoză, reumatism inflamator. La nivelul organelor interne, lipsa de colagen poate cauza: inflamație (ce provoacă sau agravează bolile inflamatorii intestinale), instabilitate și slăbiciune (prolaps, care afectează în general inima, prostata sau uterul).

Cum ne asigurăm cantitatea de colagen necesară organismului?

Știai că, în trecut, supa de oase (cea mai bună sursă alimentară de colagen) era un remediu foarte utilizat în cazuri de convalescență, răceli, după intervenții chirurgicale sau traumatisme. Explicația? Colagenul ajută în mod considerabil la refacerea organismului, vindecarea țesuturilor, creșterea imunității. Din păcate, în societatea modernă, supa de oase este considerată pe nedrept un aliment de categorie inferioară. Mâncăm multă carne, dar înlăturăm oasele. În aceste condiții nu ar trebui să ne mire că o bună parte a populației suferă din cauza deficitului de colagen.

Dr. Josh Axe, renumit nutriționist american, recunoaște că „părțile animalelor în care se concentrează mult colagen pot fi greu de consumat”. Supa de oase, care conține atât colagen, cât și o mulțime de minerale ușor asimilabile de organism (calciu, magneziu, fosfor, siliciu), rămâne opțiunea cea mai convenabilă la ora actuală. În același timp, spune dr. Axe, o altă alegere inteligentă este utilizarea suplimentelor ce conțin colagen bovin hidrolizat.

Din moment ce oferă o doză concentrată de colagen, un supliment pe bază de colagen bovin este una dintre modalitățile cele mai benefice și directe pentru aportul de colagen”, afirmă dr. Josh Axe.

Proprietăți terapeutice ale colagenului

Colagenul ajută organismul din multe puncte de vedere, dar beneficiile esențiale sunt următoarele:

  • Menține sau restabilește funcționarea și regenerarea articulațiilor, a oaselor și musculaturii.
  • Reduce inflamația atât la nivelul articulațiilor, calmând durerea și disconfortul articular, cât și la nivelul pereților intestinali, ameliorând boala Crohn, intestinul permeabil, colita ulceroasă.
  • Protejează pielea de efectele îmbătrânirii precoce, îmbunătățind vizibil textura și elasticitatea țesutului cutanat.
  • Grăbește vindecarea leziunilor pielii, mușchilor sau ligamentelor.

Ai probleme cu articulațiile? Colagenul îți redă libertatea de mișcare!

Vrei să ai grijă din timp de articulațiile tale? Sau ai deja suferințe provocate de degradarea cartilajului articular? Acțiunea terapeutică a supei de oase rămâne indiscutabilă. Totuși nu este suficientă . În plus, având în vedere alimentația și stilul de viață modern, trebuie să recunoaștem că nu este ușor să consumăm în mod natural toți nutrienții importanți pentru articulații. Dar îi poți găsi într-un supliment alimentar 100% natural cum este ArtroHelp Forte – cel mai avansat produs pentru articulații de la Zenyth.

ArtroHelp Forte este o sursă 100% naturală de colagen bovin hidrolizat de foarte bună calitate, care acționează sinergic alături de glucozamină, condroitină, complexul antioxidant cu vitamina C și caroteni, magneziu marin, extracte standardizate din Gheara-Diavolului, Boswellia, turmeric, complex enzimatic cu bromelaină și papaină. Cu aceste ingrediente de ultimă generație, optim dozate,

ArtroHelp Forte duce îngrijirea articulațiilor la cel mai avansat nivel. Descoperă și tu ArtroHelp Forte, cel mai complex produs pentru articulații de la Zenyth.

Îți dorești o piele vizibil mai tânără? Colagenul reface structura pielii din interior!

De la un timp ai observat că tenul tău și-a pierdut din fermitatea de la 20 de ani? Ridurile și-au făcut apariția? Pielea a devenit ternă și aspră? Trăsăturile feței își pierd din contur și nu mai ai pomeții atât de proeminenți? Toate acestea apar pe măsură ce înaintăm în vârstă pentru că ne scade cantitatea de colagen din piele. Peste 80% din structura țesutului cutanat este alcătuită din fibre de colagen și elastină. Această rețea complexă asigură fermitatea, elasticitatea și tonusul pielii.

Vrei să ștergi rapid și fără bisturiu urmele trecerii timpului de pe chipul tău? Apelează la cel mai nou produs de frumusețe: Beauty Help de la Zenyth, un nutricosmetic cu o formulă inovatoare pe bază de colagen bioactiv hidrolizat (tip I și III) Verisol® și Fortigel®. Studiile au dovedit că, în doar câteva săptămâni de administrare a acestor tipuri de colagen, ridurile se atenuează, conturul feței este redefinit, tenul capătă fermitate, elasticitate și luminozitate. Administrat în fiecare dimineață, sub formă de shake, Beauty Help are capacitatea extraordinară de a îmbunătăți vizibil structura pielii din interior.

Încearcă și tu Beauty Help, pentru o experiență de neuitat! Folosește Beauty Help în fiecare zi și pielea ta va fi mai hidratată, mai fermă, ridurile fine vor dispărea, iar tenul tău va arăta bine chiar și fără machiaj!

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină