Durerile cervicale – un chin care poate fi oprit

Ultima actualizare la 24 octombrie 2014 . Categoria: Articole sănătate
Acest articol a fost citit de 34150 ori.
Durerile cervicale – un chin care poate fi oprit

”Mi-a înțepenit ceafa”… foarte probabil vă sună cunoscut. Asta pentru că durerile cervicale sunt printre cele mai frecvente dureri moderne. Cauzele sunt legate fie de stilul de viață, fie de afecțiuni degenerative (precum spondiloza cervicală) sau alte afecțiuni severe. În general, alimentația și mișcarea sunt de mare ajutor pentru controlul acestei probleme, fiind pe termen lung soluții mult mai eficiente decât medicamentele antiinflamatoare și analgezice.

Torticolisul (contractarea anormală a gâtului într-o poziție dureroasă) și spondiloza cervicală (sau osteoartrita cervicală, care implică degenerarea discurilor vertebrale și a cartilajelor) sunt cele mai frecvente afecțiuni care provoacă aceste dureri cervicale. În general, însă, e vorba de durerile cervicale nespecifice, care afectează ocazional sau în mod recurent 2/3 dintre persoane adulte.

Principalele cauze ale durerilor cervicale nespecifice

 • pozițiile greșite ale coloanei cervicale în timpul zilei sau al nopții;
 • traumatisme, mișcările bruște, suprasolicitare
 • slăbirea musculaturii cervicale (ceea ce provoacă destabilizarea tuturor articulațiilor din zonă):
 • frigul, curentul:
 • stresul, depresia.

Știați că?

Artroza cervicală este prezentă la peste 50% dintre persoanele peste 40 ani.

Soluții eficiente, la îndemâna oricui, împotriva durerilor cervicale

 • Faceți de mai multe ori pe zi câteva mișcări (lente, de rotire, stretching) cu capul, pentru a stimula circulația în zona cervicală și a detensiona musculatura înțepenită în anumite poziții pentru mult timp.
 • Calitatea somnului: alegeți perne anatomice sau care susțin bine coloana vertebrală. De multe ori, durerile cervicale apar dimineața la trezire din cauza pozițiilor defectuoase din timpul somnului.
 • Când conduceți sau stați la televizor, aveți grijă ca coloana să adopte poziții confortabile.
 • Alternați umărul pe care purtați genți sau alte greutăți.
 • Conștientizați pe cât posibil, pe parcursul zilei, poziția capului și a gâtului și reglați-o când este cazul (mai ales pentru persoanele care lucrează la computer sau care conduc).
 • Consultați un specialist în acupunctură, chiropractică, osteopatie, tehnici de relaxare profundă.

Alimentația sănătoasă ajută și coloana cervicală!

Nu uitați că și alimentația vă poate fi de ajutor! Un aport de substanțe naturale antiinflamatoare, analgezice, antioxidante, adaptogene, precum și numeroase vitamine și minerale sunt indispensabile pentru întregul organism, inclusiv pentru sistemul osteo-muscular (deci și coloana cervicală). Câteva sugestii în acest sens:

 • Introduceți frecvent în alimentație ingrediente cu rol antiinflamator și analgezic, precum usturoiul, ghimbirul, turmericul, rozmarinul, busuiocul etc.
 • Evitați (cel puțin temporar) produsele lactate. La multe persoane, acestea pot întreține o stare inflamatoare în organism.
 • Sporiți consumul de legume și fructe crude sau pe cât posibil cât mai puțin preparate termic.
 • Sporiți consumul alimentar și din suplimente naturale cu acizi grași Omega 3, în detrimentul acizilor grași Omega 6 care au potențial proinflamator.

Cum ajută ArtroHelp Calm și ArtroHelp Repair împotriva durerilor cervicale?

durere cervicala 1Faptul că la omul modern, oasele, mușchii, cartilajele, circulația sangvină (care irigă toate țesuturile) au de multe ori niveluri prea mici de nutrienți esențiali, nu mai este un secret. Aceste deficiențe au desigur și un impact asupra zonei cervicale, a lubrifierii și bunei funcționări a spațiilor intervertebrale, a structurii osoase și a relaxării musculare.

ArtroHelp Calm conține ingrediente cu acțiune analgezică și antiinflamatoare complexă, demonstrată (salcia albă, Harpagophytum, hameiul) și un ingredient adaptogen (Rhodiola), care ajută sistemul nervos și musculatura să facă față mai bine disconfortului provocat de dureri și contracturi.

ArtroHelp Repair este un produs 100% natural, care conține substanțe active cu tradiție în tratamentul problemelor sistemului osteo-muscular. Colagenul hidrolizat, ușor digerabil și asimilabil, constituie un suport binevenit pentru oase, mușchi, cartilaje, piele. Celelalte ingrediente (papaina și bromelaina, magneziul marin, Cissus, Ashwagandha, condroitina și glucozamina) au acțiune sinergică antiinflamatoare, analgezică, de susținere a remineralizării osoase, decontractare musculară și de îmbunătățire a mobilității articulare și musculare. ArtroHelp Repair aduce de asemenea un aport de antioxidanți naturali, vitamine și minerale.

Investiți în protecția și sănătatea articulațiilor și a musculaturii și urmați o cură cu produsele ArtroHelp. Dacă vă veți adapta alimentația și stilul de viață, incluzând mai multă mișcare și anumite tehnici terapeutice, cu siguranță veți simți o mare diferență în ceea ce privește durerile cervicale și alte probleme articulare.

Atenție!

Consultați medicul în cazul în care durerile cervicale sunt asociate și cu alte simptome nespecifice precum:

 • agravarea progresivă a durerii în ciuda unui tratament;
 • afectarea mobilității mâinilor sau a picioarelor, amorțeală;
 • apariția concomitentă a unor tulburări de echilibru sau de urinare (pot indica probleme mai severe ale coloanei vertebrale);
 • stare generală de rău, pierdere anormală de greutate.

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

 1. Imi place articolul. E fix ceea ce imi trebuie. O sa incerc si eu acest produs din cauza stilului de viata pe care il am. O sa iau doar ArtroHelp Repair pentru ca nu am dureri prea mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină