Guta, boala consumatorilor de carne

Ultima actualizare la 24 octombrie 2014 . Categoria: Articole sănătate
Acest articol a fost citit de 7495 ori.
Guta, boala consumatorilor de carne

Guta și pseudoguta sunt două afecțiuni articulare dureroase, însoțite de roșeață și umflarea articulațiilor implicate. Ele afectează calitatea vieții și mobilitatea pacienților în mod special în timpul crizelor acute. Ambele implică depunerea unor cristale în articulații, în cazul gutei e vorba de acid uric, iar în pseudogută – cristale de calciu. În ambele apar atacuri (crize) de dureri acute, acumularea de lichid în articulații și simptome asociate artritei. Ele apar preponderent la persoanele vârstnice, dar pot apărea și la persoane mai tinere care suferă de afecțiuni tiroidiene, deshidratare, sindrom metabolic.

Guta: excesul de acid uric afectează nu doar articulațiile, ci și rinichii, favorizând formarea de pietre (litiaza urică). Hiperuricemia poate fi provocată de un deficit de excreție a acidului uric, de o alimentație excesiv de bogată în proteine de origine animală, lactate, dulciuri și alcool, dar și de anumite medicamente și afecțiuni. În cel puțin 50% din cazuri este afectat în principal degetul mare de la picioare.

Pseudoguta (sau condrocalcinoza) este o cauză frecventă a artritei acute la persoanele vârstnice. La persoanele tinere, ea poate fi declanșată de un traumatism sau asociată unui exces de fier sau deficit de magneziu (magneziul este important pentru absorbția corectă a calciului și evitarea depunerilor). Spre deosebire de gută, pseudoguta afectează preponderent articulații mai mari, precum genunchiul. Pseudoguta poate fi asimptomatică, dar în timp ea afectează cartilajul și articulațiile unde se instalează.

Tratamentul și alimentația necesară în ambele afecțiuni au ca obiective:

 • oprirea atacurilor acute
 • diminuarea inflamațiilor la nivelul articulațiilor
 • prevenirea atacurilor viitoare
 • prevenirea apariției pietrelor la rinichi.

Știați că?

Atacurile acute de pseudogută se pot declanșa și în urma deshidratării, care provoacă acumularea de cristale în articulații.

De asemenea, dacă guta apare la copii sau adolescenți, ea poate fi semnul unor alte probleme, cum ar fi tulburări metabolice sau un deficit enzimatic moștenit.

Alimentația antiinflamatoare chiar ajută!

Frecvent recomandate în gută și pseudogută sunt medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pentru diminuarea inflamațiilor locale și a durerilor. De regulă, aceste tratamente se administrează pe perioade lungi, ceea ce are deseori efecte secundare asupra tractului gastrointestinal. Mult mai frecvent ”administrată” de către toți pacienții este însă…. alimentația. Din păcate, multe persoane ignoră rolul major al hranei și nutrienților naturali în diminuarea inflamațiilor articulare (și nu numai), diminuarea durerilor și reducerea frecvenței și a severității crizelor acute.

Recomandări pentru o alimentație antiinflamatoare:

Consumați:

 • Apă, multă apă!
 • Acizi grași Omega 3 din surse naturale.
 • Mai multe legume și fructe alcalinizante și bogate în antioxidanți.

De evitat!

 • Excesul (chiar și consumul zilnic) de carne (în special organe), grăsimile polinesaturate și de tipul trans (precum margarina).
 • Consumul de alimente acidifiante: cafea, alcool, băuturi carbogazoase, dulciuri cu aditivi chimici, produsele cu făină albă.

De ce poate ajuta ArtroHelp Calm în atacurile de gută și pseudogută?

guta 1Esențială în tratamentul acestor afecțiuni este așadar diminuarea inflamației articulare și a durerilor. ArtroHelp Calm poate fi un ajutor util în aceste afecțiuni deoarece conține ingrediente antiinflamatoare și analgezice naturale, fără efecte secundare gastrointestinale. În plus, ArtroHelp Calm are un efect ușor calmant asupra sistemului nervos, imunostimulent și adaptogen (ajută organismul să facă față mai bine stresului provocat de durere și inflamație).

 • Extractul standardizat de hamei ajută la scăderea unor markeri inflamatori, îmbunătățește calitatea somnului și are acțiune antiseptică.
 • Salcia albă este un antiinflamator și analgezic recunoscut, bun calmant în numeroase probleme articulare și sindroame algice în general.
 • Harpagophytum este o plantă recunoscută în medicina ayurvedică, dar și în urma unor studii clinice ca un remediu în reducerea inflamațiilor articulare.
 • Rhodiola este o plantă adaptogenă cu acțiune calmantă, dar și tonică asupra sistemului nervos, utilă în anemii, efort fizic prelungit, oboseală; diminuează afectarea musculo-scheletală după efort fizic intensiv.
 • Piperina îmbunătățește absorbția celorlalte ingrediente din ArtroHelp Calm, stimulează termogeneza și circulația și are și rol antioxidant.

Încercați soluția ArtroHelp Calm împotriva durerilor și a inflamațiilor! Este un produs natural, sigur și eficient, cu efecte benefice complexe asupra întregului organism.

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină