Inulina

Articulațiile sănătoase au nevoie de un sistem digestiv sănătos (care asimilează și procesează corect nutrienții ce hrănesc oasele, mușchii și cartilajele) și un sistem imunitar echilibrat (care ajută la reducerea inflamațiilor în organism și combate infecțiile). În tractul digestiv se află până la 80% din celulele sistemului nostru imunitar. Aceste bacterii se dezvoltă, în detrimentul bacteriilor patogene, pro-inflamatoare, atunci când alimentația noastră include suficiente fibre.

ArtroHelp Forte conține una din cele mai bune fibre solubile, inulina – un prebiotic extras din rădăcina de cicoare (Cichorium intybus). Studiile au demonstrat că inulina, prin efectul prebiotic, contribuie la refacerea mucoasei intestinale și dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice, care la rândul lor îmbunătățesc absorbția unor substanțe nutritive și reduc procesele proinflamatoare. Prin aceste efecte, inulina contribuie la menținerea sănătății oaselor și a sistemului articular.

  • În urma administrării de inulină s-a constatat o îmbunătățire a absorbției unor minerale importante, în mod special calciu și magneziu. Acestea sunt indispensabile pentru sănătatea și buna funcționare a oaselor și a sistemului muscular.

* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15877902
* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17951497

  • Această fibră prebiotică îmbunătățește semnificativ dezvoltarea bacteriilor intestinale probiotice, ceea ce duce la inhibarea dezvoltării bacteriilor patogene (care concurează cu cele benefice pentru hrană și spațiu). În consecință, organismul se poate apăra mai bine de infecții și inflamații, inclusiv la nivelul articulațiilor.

* http://www.healwithfood.org/health-benefits/inulin-fiber.php

  • Odată cu înaintarea în vârstă, absorbția de calciu devine mai puțin eficientă. La femeile aflate la menopauză s-a constatat că inulina îmbunătățește absorbția calciului și a magneziului, previne pierderea masei osoase și îmbunătățește nivelul de mineralizare osoasă. Există de asemenea indicii că inulina contribuie benefic, în mod direct, la întreținerea densității minerale osoase.

* http://journals.cambridge.org/download.php?file=%2FBJN%2FBJN97_02%2FS000711450733674Xa.pdf&code=cd533c51118d923d3d961c531b3262e2
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15877884

  • Inulina îmbunătățește absorbția mai multor minerale (fier, magneziu, zinc, calciu, fosfor).

* http://jn.nutrition.org/content/137/11/2513S.long

  • Datorită efectului benefic asupra bacteriilor probiotice, acest prebiotic s-a dovedit un ajutor eficient în reglarea unor procese metabolice care favorizează obezitatea. Nu neglijați aportul de inulină dacă aveți kilograme în exces, deoarece acestea afectează în mod direct buna funcționare a articulațiilor și a inimii.

* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23135760

  • Inulina contribuie la reglarea apetitului și este utilă astfel în controlul supraponderalității. Kilogramele în exces sunt în sine un factor major de risc pentru afecțiuni și dureri articulare. Normoponderalitatea este foarte importantă pentru un sistem osteo-articular sănătos.

* http://www.sciencedaily.com/releases/2014/04/140430083031.htm

  • Prin inhibarea dezvoltării bacteriilor patogene și în același timp producerea unor compuși metabolici esențiali, fermentarea inulinei de către bacteriile probiotice contribuie activ la menținerea sănătății în general, la controlul inflamațiilor și al infecțiilor și la detoxifierea organismului.

* http://jn.nutrition.org/content/137/11/2503S.full

  • Inulina contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge și al secreției de insulină. Când glicemia este ridicată, musculatura și sistemul nervos sunt afectate, la fel ca și procesele de regenerare și vindecare.

* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10655953