Suc de morcovi

Deși pare banal, morcovul (Daucus carota) nu este deloc nesemnificativ din perspectiva aportului nutritiv! Nutrienții din morcov sunt importanți pentru numeroase organe și procese din organism, inclusiv pentru sistemul locomotor, musculatură, creier și inimă. Betacarotenii, flavonoidele, proteinele și carbohidrații, potasiul, sodiul, magneziul, calciul, vitaminele B, C și E din morcov joacă roluri importante:

  • Contribuie la reducerea inflamațiilor.
  • Combat reacțiile oxidative și stimulează sistemul imunitar.
  • Au acțiune alcalinizantă (inflamațiile cronice provoacă un mediu acid și stres oxidativ în întregul organism, nu doar la locul inflamațiilor).
  • Susțin procesele de detoxifiere (eliminarea eficientă a reziduurilor metabolice și din alimentație și mediu și a organismelor patogene).
  • S-a demonstrat că morcovul conține compuși bioactivi (poliacetilene, beta-carotenoizi, luteină) cu puternice efecte antioxidante și citotoxice (de oprire a dezvoltării și răspândirii celulelor tumorale).

* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22263789

  • Datorită carotenoizilor, morcovul este un bun aliat al inimii și al circulației sangvine. Avem nevoie de un sistem cardiovascular care să funcționeze eficient și pentru a avea articulații sănătoase, deoarece buna irigare sangvină poate transporta eficient nutrienți importanți la nivelul musculaturii și al articulațiilor.

* http://www.mdidea.com/products/new/new06910.html

  • De asemenea, bogăția de minerale pe care o conține morcovul este foarte importantă pentru sănătatea nivelul de mineralizare osoasă și pentru evitarea contracturilor musculare.

* http://www.nutrition-and-you.com/carrots.html
* http://www.fasebj.org/cgi/content/meeting_abstract/23/1_MeetingAbstracts/899.1

Se știe că persoanele care au afecțiuni articulare cronice, deci și inflamații cronicizate, au în general un deficit de antioxidanți și un nivel ridicat al reacțiilor oxidative (care la rândul lor stimulează și mai mult inflamațiile).
Vitamina C din acerola și carotenul din sucul de morcov alcătuiesc un complex antioxidant deosebit în produsul ArtroHelp Forte. Complexul antioxidant contribuie la reducerea stresului oxidativ, la blocarea radicalilor liberi din articulații și, implicit, la o mai bună mobilitate.