Hamei

Extractul de hamei

Hameiul este celebru în primul rând ca ingredient folosit în fabricarea berii. Dar în medicina tradițională orientală, această plantă este recunoscută ca un redutabil remediu împotriva unor probleme precum anxietatea, sindromul hiperactivității și al deficitului de atenție, diferite tulburări ale sistemului nervos și ca sedativ ușor pentru alinarea diferitor dureri.

  • în cazul afecțiunilor articulare, extractul de hamei reduce nivelul proteinei C reactive, un important marker inflamator, și are acțiune antiinflamatoare atât locală (articulară, în sindromul intestinal inflamator, asupra sistemului cardiovascular) dar și sistemică (în întregul organism).

http://www.livestrong.com/article/312305-humulus-lupulus-benefits/

  • poate inhiba acțiunea COX 2, o enzimă implicată în procesele inflamatorii și algice (dureroase), fiind un agent foarte util în tratamentul afecțiunilor inflamatorii, articulare și nu numai.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16534727

  • conține acizi amari care inhibă reacțiile inflamatorii și au efecte calmante asupra sistemului nervos central. Acest lucru îmbunătățește calitatea somnului la persoanele care suferă de dureri articulare, cronice sau acute.

http://www.medicalhealthguide.com/herb/hops.htm

  • combate insomnia, fără a acționa ca un somnifer. Frunzele de hamei conțin anumite substanțe care au efect de relaxare și reduc starea de anxietate, favorizând o calitate bună a somnului. Acest efect a fost confirmat într-un studiu publicat în Phytomedicine în 2006.

http://www.medicalhealthguide.com/herb/hops.htm

  • extractul de hamei este recunoscut în medicina chineză dar și în studii recente pentru acțiunea antiseptică și antibacteriană. (Journal of Molecular Nutrition and Food Research, 2005). Acesta este un efect important mai ales pentru persoanele care au suferit intervenții chirurgicale recente.
  • poate avea efecte benefice în tratamentul antitumoral. Potrivit unui studiu publicat în The Phytotheraphy Research (2008), xantohumolul din hamei are efecte inhibitoare asupra dezvoltării hepatocarcinomului.

http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-856-HOPS.aspx?activeIngredientId=856&activeIngredientName=HOPS