Salcia albă

Salcia albă (Salix alba), cunoscută și ca ”aspirina naturală”, este un remediu recunoscut din vechime de mai multe sisteme medicale tradiționale, dar și de părintele medicinei, Hipocrate, împotriva stărilor inflamatorii, a durerilor și a febrei. Din coaja acestui arbore a fost extras în 1828 acidul salicilic, aspirina zilelor noastre.

–          studiile au arătat că nu doar acidul salicilic din salcia albă este responsabil pentru efectele antiinflamatoare și analgezice, ci o întreagă gamă de substanțe active care acționează sinergic: polifenoli, flavonoizi, antioxidanți.

În reducerea inflamației și a durerii, extractul de salcie albă s-a dovedit la fel de eficient ca aspirina de sinteză, chiar și la doze mai mici, fără a avea însă efecte secundare gastrointestinale.

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/willow-bark

http://altmedicine.about.com/od/completeazindex/a/willow_bark.htm

–          este un bun calmant în numeroase tipuri de dureri: migrene, dureri lombare, dureri asociate osteoartritei, dureri cervicale, crampe menstruale, tendinite, bursite etc.

În comparație cu acidul salicilic din aspirină, salcia albă conține și alte substanțe care se transformă în salicină numai după ce sunt absorbite în organism, prin urmare are un efect mai blând decât aspirina sau alte medicamente analgezice de sinteză, conform unui studiu efectuat de University of Pittsburgh.

http://www.livestrong.com/article/120807-white-willow-bark-health-benefits/

http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-955-WILLOW%20BARK.aspx?activeIngredientId=955&activeIngredientName=WILLOW%20BARK

  • poate diminua durerile și spori confortul în cazul unor afecțiuni precum artrita reumatoidă

http://altmedicine.about.com/od/completeazindex/a/willow_bark.htm

  • este eficientă în diminuarea durerilor într-o gamă largă de afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor și nu numai.

http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=21882