Ingrediente ArtroHelp Repair

Colagen hidrolizat de tip II

Colagenul hidrolizat de tip II este o sursă bogată de aminoacizi primari care alcătuiesc molecula de colagen din organism (glicina, prolina și hidroxiprolina, lizina și hidroxilizina). Datorită aminoacizilor, colagenul hidrolizat susține sănătatea cartilajelor, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și pielii. (citește mai mult despre colagen…)

Condroitina și glucozamina

Administrate pe termen lung, condroitina și glucozamina ajută la diminuarea durerilor, îmbunătățind funcționalitatea articulațiilor la persoanele cu osteoartrită. De asemenea ajută la încetinirea procesului de degenerare articulară; la unele persoane efectul antiinflamator poate fi similar celui al unor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. (citește mai mult despre condroitină și glucozamină…)

Papaina

Papaina este o enzimă extrasă din fructul de papaya. Are efecte benefice asupra sistemului digestiv, având un rol important în digestia proteinelor (le descompune până la nivel de aminoacizi). În mod tradițional, papaina este folosită ca adjuvant al digestiei cărnii, dar s-a dovedit utilă și în tratamentul inflamațiilor. (citește mai mult despre papaină…)

Bromelaina

Bromelaina este o enzimă extrasă din ananas, care contribuie la descompunerea proteinelor. Studiile i-au demonstrat efectele benefice în tratamentul durerilor post-chirurgicale, al entorselor și al altor traumatisme. Are acțiune antiinflamatoare și reduce edemul la locul traumatismelor. (citește mai mult despre bromelaină…)

Magneziul marin

Magneziul are efecte dovedite pentru sănătatea sistemului nervos, combaterea oboselii și îmbunătățirea activității cerebrale. Magneziul are efecte benefice semnificative și în tratamentul durerilor articulare. (citește mai mult despre magneziul marin…)

Cissus quadrangularis

Cissus quadrangularis are proprietăți tonice și analgezice și este recunoscut în medicina tradițională pentru beneficiile asupra sistemului osos. Studiile au arătat că ajută la atenuarea durerilor asociate exercițiului fizic la persoanele care fac activitate fizică intensă. Administrat în cantitățile recomandate, are efecte miorelaxante și îmbunătățește recuperarea osteo-musculară. (citește mai mult despre Cissus quadrangularis…)

Turmeric

Curcumina, principala substanță activă din turmeric, are puternice proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antitumorale. Datorită proprietăților antioxidante protejează celulele organismului, implicit și ale articulațiilor, de degradarea provocată și întreținută de radicalii liberi. (citește mai mult despre curcumină…)

Ashwagandha

Withania somnifera, cunoscută preponderent ca Ashwagandha sau Ginsengul Indian, este o plantă adaptogenă extrem de apreciată în medicina ayurvedică. Ashwaganda are numeroase utilizări terapeutice: dezinfectant, analgezic local și general în reumatism, ulcer, astm, artrite etc. (citește mai mult despre Ashwaganda…)

Vitamina C din Acerola

Vitamina C naturală contribuie la sinteza şi protecţia colagenului şi susţine activitatea antioxidantă din organism. Este indispensabilă pentru regenerarea și buna funcționare a sistemului articular. Deficitul de vitamina C se poate afla la baza unor probleme precum oboseala cronică şi lipsa de energie, sângerările gingivale şi alte probleme ale danturii, dar și durerile articulare. (citește mai mult despre vitamina C naturală…)

Astaxantina (din alga Haematococcus pluvialis)

Această algă este principala sursă din care se extrage astaxantina, un antioxidant foarte puternic, care poate îmbunătăți capacitatea de efort la persoanele care fac mult sport. De asemenea contribuie la refacerea mai rapidă după exerciții fizice intense. Are acțiune analgezică semnificativă în afecțiuni inflamatorii și reumatice. (citește mai mult despre astaxantină…)

Piperina

Piperina este principala substanță activă din piper, cunoscută și studiată pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatoare. În medicina tradițională, piperul este folosit pentru tulburări gastrointestinale însoțite de inflamație și durere. Piperina stimulează secrețiile stomahice și îmbunătățește absorbția unor substanțe în tractul digestiv. (citește mai multe despre piperină…)

Pudra de cacao

Pudra de cacao are un conţinut mare de polifenoli cu acțiune antioxidantă. Antioxidanţii sunt foarte importanţi în tratamentul inflamațiilor şi al afecţiunilor articulare, deoarece inflamaţiile cronice cresc nivelul stresului oxidativ din organism şi, în timp, slăbesc sistemul imunitar. (citește mai mult despre cacao…)

Semințele de chia

Sunt un aliment foarte bogat în nutrienți (acizi grași, fibre, minerale) care completează acțiunea regenerantă și antiinflamatoare a ArtroHelp Repair asupra oaselor. (citește mai multe despre chia)

Frunze de Stevia

Extractul standardizat din frunze de Stevia este un îndulcitor natural cu acțiune hipoglicemiantă, care prin reglarea glicemiei contribuie și la controlul inflamațiilor. În plus conferă produsului ArtroHelp Repair un gust natural foarte bun. (citește mai mult despre Stevia)