Pudra de cacao

Nu întâmplător, incaşii numeau cacaoa „băutura zeilor” şi o foloseau atât pentru gustul ei cât şi pentru numeroasele proprietăţi terapeutice şi efectul energizant.

Ciocolata cu cantitate mare de zahăr şi aditivi chimici nu este cel mai indicat aliment pentru persoanele care au probleme articulare, osoase şi musculare (zahărul şi mulţi aditivi irită tractul digestiv şi favorizează inflamaţiile cronice). Pudra de cacao, însă, are efecte benefice semnificative pentru funcţia cerebrală şi chiar şi pentru sistemul osteo-muscular.

Pudra de cacao din compoziția ArtroHelp Repair dă un gust plăcut produsului dar contribuie şi la acţiunea antiinflamatoare, antialgică şi regeneratoare a acestuia.

–       contribuie la reglarea tensiunii şi a fluxului sangvin. Conform unor cercetări recente are efecte benefice şi asupra microflorei intestinale, ceea ce influenţează benefic absorbţia nutrienţilor din hrană

http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Cocoa-products-show-consistent-blood-pressure-benefits-Study

–      în plus faţă de beneficiile cardiovasculare și fluidizarea sângelui, pudra de cacao influenţează pozitiv glicemia şi rezistenţa la insulină, ceea ce duce la crearea unui mediu propice regenerării ţesuturilor (hiperglicemia încetinesc vindecarea rănilor şi a proceselor inflamatorii)

http://newhope360.com/news-amp-analysis/research-shows-cocoas-heart-health-and-diabetes-prevention-benefits

–       are acţiune antioxidantă datorită conţinutului mare de polifenoli. Antioxidanţii sunt foarte importanţi în tratamentul sindroamelor inflamatorii şi al afecţiunilor articulare deoarece inflamaţiile cronice cresc nivelul stresului oxidativ din organism şi slăbesc, în timp, sistemul imunitar

http://circ.ahajournals.org/content/119/10/1433.long

–       contribuie la reglarea proceselor inflamatorii (frecvente în afecţiunile articulare, cardiovasculare, la persoanele supraponderale şi la diabetici)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16794453

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/06/130612133134.htm

http://www.health.harvard.edu/newsletters/Harvard_Womens_Health_Watch/2010/February/cocoa-reduces-inflammation-associated-with-heart-disease

–       îmbunătăţeşte nu doar starea de spirit ci şi funcţia cognitivă, memoria şi nivelul de energie al corpului

http://www.forbes.com/sites/alicegwalton/2013/08/08/whats-in-chocolate-cocoa-that-might-benefit-brain-health/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22892813