Frunzele de Stevia

Este cel mai frecvent recomandat îndulcitor natural, datorită efectului hipoglicemiant. Alimentația modernă, poluarea și stresul la care suntem expuși zilnic generează un nivel ridicat al glicemiei la foarte multe persoane, chiar și tineri sau persoane fără diabet declarat sau alți factori favorizanți ai hiperglicemiei. Hiperglicemia și rezistența la insulină au efecte negative nu doar asupra sistemului cardiovascular, a celui nervos, a rinichilor, țesutului ocular și a pielii, ci și asupra oaselor și a articulațiilor. Disglicemia (nivelul crescut, anormal, al glicemiei) se asociază cu un nivel ridicat al inflamației și al reacțiilor oxidative din întregul organism, ceea ce încetinește procesele de regenerare și vindecare.  Extractul din frunze de Stevia contribuie la menținerea sub control a glicemiei, ceea ce din perspectiva articulațiilor cu probleme înseamnă diminuarea durerilor articulare. Totodată, favorizează procesele de regenerare a țesuturilor afectate, pe care le stimulează celelalte ingrediente din ArtroHelp Repair.

Extractul standardizat de Stevia are un efect benefic și asupra scăderii nivelului acidului uric, a cărui acumulare în articulațiile degetelor de la mâini și picioare contribuie la rigidizarea acestora și întreținerea durerilor, așa cum se întâmplă de exemplu la pacienții cu gută. Poate avea de asemenea un efect benefic asupra reglării tensiunii arteriale.

Stevia nu are efectele secundare ale zahărului rafinat sau ale îndulcitorilor artificiali și are un aport caloric extrem de redus. În compoziția ArtroHelp Repair acest extract contribuie la un gust foarte bun, natural (alături de semințele de cacao). Nu în ultimul rând, poate îmbunătăți nivelul de energie fizică resimțit.