Pentru sănătatea articulațiilor consumați 2 litri de apă pe zi!

Ultima actualizare la 5 noiembrie 2014 . Categoria: Articole sănătate
Acest articol a fost citit de 2058 ori.
Pentru sănătatea articulațiilor consumați 2 litri de apă pe zi!

Îndemnul de a ne hidrata bine, în fiecare zi îl auzim atât de des, încât de multe ori nici nu-l mai băgăm în seamă. Un adult sănătos are nevoie de aproximativ 1,5-2 litri de lichide pe zi.

Într-adevăr, lichidele (apă, ceaiuri, sucuri naturale) aduc sănătate și frumusețe pielii și părului, ajută la detoxifiere, îmbunătățesc digestia și tranzitul, combat epuizarea fizică și mentală! Știați că hidratarea ajută sănătatea, confortul și mobilitatea articulațiilor? Iată de ce!

Musculatura și hidratarea

Contractarea și relaxarea mușchilor, schimbul de electroliți, tonusul fibrelor musculare depind de un echilibru optim de minerale, electroliți (printre care sodiu, potasiu, calciu, magneziu) și apă. Atunci când apare senzația de sete înseamnă că organismul se află deja într-o stare de deshidratare medie, deci setea este un semnal de alarmă major.

Deshidratarea este una dintre cauzele principale ale contracturilor musculare, ale lubrifierii ineficiente a articulațiilor și ale lipsei de energie.

Apa – detoxifiant și antiinflamator

Toxine, reziduuri metabolice, radicali liberi, bacterii patogene – toate acestea afectează și articulațiile. O bună hidratare stimulează eliminarea acestor toxine din țesuturile articulațiilor.

De asemenea, consumul de lichide îmbunătățește circulația sangvină și hrănirea țesuturilor cu nutrienți. Oxigenarea mai bună a musculaturii contribuie la diminuarea inflamațiilor și îmbunătățirea flexibilităii și a mobilității articulare.

Apa slăbește

Da, apa este un factor extrem de important în orice cură de slăbire! Dacă aveți kilograme în exces, acestea sunt o povară pentru articulații și aveți nevoie să scăpați de ele pentru a diminua presiunea asupra articulațiilor.

Apa lubrifiază articulațiile

Apa constituie aproximativ 80% din lichidul sinovial. Acesta formează un tampon între articulații, care diminuează fricțiunile și șocurile din timpul mișcării. De asemenea, 65% din cartilajul articular este apă. Hidratarea optimă duce la o mai bună lubrifiere a articulațiilor, deci mai multă mobilitate și confort în mișcare pentru dumneavoastră.

Atenție la cafeină!

Cafeaua este, într-adevăr, un lichid, iar pentru mulți consumatori ea constituie o parte importantă din aportul zilnic de lichide. Nu este cel mai sănătos lucru pe care îl puteți face pentru organism în general, dar și pentru articulații.

Unele studii au indicat efecte analgezice ale cafeinei în anumite forme de artrită. Cafeaua este însă responsabilă pentru ”scoaterea” din oase a unor minerale importante, printre care calciul. Recomandarea noastră: nu faceți exces de cafea și nu considerați cafeaua consumată ca parte din aportul de lichide zilnic (cu alte cuvinte, pentru fiecare ceașcă de cafea trebuie să beți de fapt cel puțin o cantitate similară de apă).

Alimentație sănătoasă, hidratare, mișcare + ArtroHelp Forte

Este cea mai eficientă și sigură strategie de îngrijire a articulațiilor pe termen lung. Fie că aveți articulații sănătoase, fie să suferiți de diferite afecțiuni articulare și ale aparatului locomotor sau ați suferit traumatisme și intervenții chirurgicale, o alimentație sănătoasă, bogată în nutrienți importanți pentru articulații, consumul optim de apă și exercițiul fizic (care combate și supraponderalitatea) sunt cea mai bună investiție pe care o puteți face pentru confortul, mobilitatea și buna funcționare a articulațiilor dumneavoastră.

ArtroHelp Forte conține ingrediente care contribuie la funcționarea optimă a articulațiilor (colagen, glucozamină, condroitină) și a musculaturii (colagen, magneziu), enzime pentru o mai bună absorbție, precum și antioxidanți și substanțe active care combat procesele inflamatorii articulare și reacțiile oxidative provocate de acestea. O bună hidratare sporește eficiența detoxifierii generale și locale (la nivel articular), îmbunătățește circulația nutrienților spre articulații și sporește astfel efectele benefice ale curei cu ArtroHelp Forte și ale oricăror alți nutrienți naturali din alimentație.

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină