Când articulațiile au rol de buletin meteo

Ultima actualizare la 14 ianuarie 2015 . Categoria: Articole sănătate
Acest articol a fost citit de 2732 ori.
Când articulațiile au rol de buletin meteo

”Mă dor articulațiile, e de la vreme.” Spuneți sau auziți frecvent aceste vorbe, de toamna până primăvara? Sau cunoașteți persoane ale căror dureri articulare prezic schimbarea vremii mai corect decât buletinul meteo? Iarna nu e un anotimp prea prietenos cu articulațiile. La persoanele în vârstă este o problemă ”de așteptat”, am spune, însă sunt și mulți tineri care se plâng de această problemă. Multe studii nu au reușit să identifice cauza meteosensibilității articulare, și totuși foarte multe persoane pot depune mărturie că într-adevăr, schimbările de vreme generează dureri, inflamații și disconfort articular, uneori chiar mobilitate redusă.

Meteosensibilitatea și durerile articulare

Cercetătorii au reușit într-adevăr să confirme faptul că presiunea atmosferică joacă un anume rol în modificarea confortului articulațiilor. Una dintre explicațiile posibile pentru meteosensibilitatea articulară se referă la creșterea presiunii și a vâscozității lichidelor intra-articulare (în special în ligamente și oase, care conțin receptori sensibili la presiune), precum și în afectarea terminațiilor nervoase din articulații. Cel mai des afectate sunt articulațiile ”purtătoare de greutăți”, precum șoldurile, zona lombară și genunchii, dar și articulații foarte des flexate, precum cele ale degetelor.

Ce puteți face în afară de a vă muta în țările calde?

meteosensibilitate_dureriClasicele antiinflamatoare și analgezice de sinteză sunt aparent cea mai la îndemână și rapidă modalitate de a combate inflamațiile, durerile și disconfortul care afectează articulațiile odată cu schimbarea vremii. Pentru persoanele frecvent meteosensibile, recursul constant la aceste medicamente poate duce la alte probleme: iritarea tractului digestiv, încărcarea ficatului, dependență și nevoia de doze mai mari. Întrucât încă nu avem cum să modificăm vremea, putem ajuta totuși organismul să se adapteze mai bine, pe termen mediu și lung, la aceste modificări. Modalitățile sunt aceleași care se recomandă pentru sănătatea articulațiilor în general: alimentație adecvată (bogată în nutrienți naturali antiinflamatori și analgezici) și mișcare.

Alimentația anti-durere: de la omega 3 la antioxidanți

Alimentația anti-durere conține nutrienți cu efecte benefice asupra întregului organism. Specialiștii și experiența multor pacienți cu probleme articulare arată că un consum sporit de Omega 3, antioxidanți (în mod special vitamina C) și legume verzi, consumul a 1,5-2 litri de lichide în fiecare zi (apă, ceai, sucuri naturale; nu sunt incluse aici cafeaua și alcoolul, care deshidratează organismul, sau băuturile carbogazoase, care conțin mult zahăr și aditivi chimici) au un efect general antiinflamator asupra articulațiilor, chiar și a celor meteosensibile.

În plus veți constata o îmbunătățire a confortului articulațiilor dacă:

  • pierdeți pe cât posibil din kilogramele în exces pe care le aveți;
  • reduceți consumul de carne, făină albă de grâu, zahăr și alimente rafinate.

Mișcarea alungă vremea rea!

exercitii iarna… Sau nu neapărat… S-a demonstrat însă faptul că până și niște exerciții ușoare de stretching, încălzire și tonifiere a musculaturii din jurul articulațiilor, yoga sau tai chi contribuie la un disconfort mai mic atunci când scade presiunea atmosferică sau se răcește vremea. Cele mai bune rezultate le veți avea dacă efectuați regulat un program de astfel de exerciții. Chiar și când simțiți deja în articulații o schimbare a vremii, încercați să apelați la câteva astfel de exerciții. Irigarea și hrănirea mai bună a articulațiilor și încălzirea musculaturii au toate șansele să vă ajute să vă simțiți mai bine.

ArtroHelp Forte susține confortul articulațiilor

Când articulațiile ne dor, fie ”de la vreme”, fie din alte cauze, primul ajutor la care ne gândim sunt pastilele antiinflamatoare și unguentele locale. Ambele soluții sunt însă doar temporare și nu ajută organismul din interior, pe termen lung. Nutrienții pe care îi oferiți corpului în fiecare zi, prin alimente și suplimente nutritive, sunt un ajutor foarte important și de profunzime pe care îl puteți da atât articulațiilor, cât și tuturor organelor și proceselor din corp. ArtroHelp Forte este un produs conceput astfel încât susține sănătatea și confortul articulațiilor la nivel sistemic și local (prin reglarea unor mecanisme proinflamatorii, susținerea sistemului imunitar, aportul de antioxidanți și minerale). Încearcă o cură cu ArtroHelp Forte, combinată cu un program cât mai constant de exerciții fizice adecvate, și vei observa cu siguranță îmbunătățiri în funcționarea articulațiilor tale. Iar pe termen lung vei oferi sistemului osteo-muscular resurse nutritive importante pentru a fi cât mai în formă!

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină