Extractele standardizate

Ultima actualizare la 24 octombrie 2014 . Categoria: Articole sănătate
Acest articol a fost citit de 3561 ori.
Extractele standardizate

Extractele standardizate sunt extrase din plante care au fost procesate în așa fel încât conțin o cantitate constantă, bine definită, dintr-un anumit compus activ, cu beneficii terapeutice demonstrate. Acest lucru asigură concentrația optimă de substanțe active respectivului remediu natural. Astfel prezența substanțelor cu valoare terapeutică poate fi asigurată într-o doză eficientă, reproductibilă la fiecare administrare și, în consecință, controlată. De aceea, includerea unor extracte standardizate în suplimente alimentare precum ArtroHelp Repair și ArtroHelp Calm înseamnă o calitate superioară, constantă si controlată a substanțelor active și, implicit, o eficacitate sporită a produsului.

Atunci când plantele sunt folosite ca atare, integral, pe lângă substanțele active cu diferite acțiuni benefice în organism pot exista și alte componente, care fie nu au valoare terapeutică, fie au acțiuni secundare contrare celei dorite, fie interacționează cu acestea (putând potența sau inhiba activitatea lor.) Mediul în care cresc plantele recoltate pentru diferite tratamente, vârsta, temperatura, modalitățile de procesare – toate acestea pot genera anumite variații ale concentrației de substanțe active dintr-o recoltă sau alta de plante. În consecință, și cantitatea și concentrația de substanțe active din respectivele plante poate înregistra anumite variații. În plus, substanțele benefice organismului se află uneori în cantități mici în plante, pentru anumite probleme de sănătate administrarea dozelor active de produs necesitând cantități mai mari din anumite substanțe active, motiv pentru care ar fi necesar consumul unor cantități foarte mari din plantele respective în forma lor naturală. Includerea de extracte standardizate ajută la un control optim al procesului de regenerare și vindecare stimulat de substanțele active.

Ameliorarea sau rezolvarea problemelor articulare este în general un proces care necesită timp și ”muncă” din partea organismului și a persoanei afectate, la mai multe niveluri: anumite exerciții și proceduri de recuperare, alimentație, postură. Produsele ArtroHelp Repair și ArtroHelp Calm conțin extracte standardizate din plantele medicinale incluse în compoziție, pentru a asigura un aport constant, controlat, de foarte bună calitate, din fiecare din principalele substanțe active regăsite în aceste plante.

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină