Specialiștii în Reabilitare Medicală s-au reunit la Sibiu

Ultima actualizare la 29 septembrie 2015 . Categoria: Articole sănătate, Evenimente
Acest articol a fost citit de 1956 ori.
Specialiștii în Reabilitare Medicală s-au reunit la Sibiu

Sibiu, septembrie 2015: În perioada 23-26 septembrie 2015, la Hotel Ramada din Sibiu a avut loc cel de-al XXXVIII-lea Congres Național de Reabilitare Medicală cu participare internațională.

Astfel, fosta capitală culturală europeană a găzduit timp de patru zile simpozioane, workshopuri și discuții la care au participat nume cunoscute în domeniu.

Pe lângă componenta discursivă, evenimentul organizat de Societatea Română de Reabilitare Medicală a inclus și prezența în expoziție a unor firme producătoare de medicamente, suplimente alimentare și aparatură de fizioterapie.

Programul științific al Congresului a fost acreditat cu 21 de puncte EMC și a inclus teme legate de afecțiuni neurologice, afecțiuni ale mușchilor, articulațiilor și osului, durerea acută și cronică, medicina fizică și balneologie, dizabilitatea și reabilitarea medicală. Pe parcursul desfășurării Congresului, în zona special amenajată au putut fi vizionate e-posterele, iar în pauzele de cafea au fost prezenți și autorii acestora, pentru discuții și schimb de experiență. Printre participanții la manifestare s-au numărat prof. Franco Franchignoni (Universitatea Tor Vergata din Roma-Italia), prof. Levent Ozcakar (Universitatea Hacettepe din Ankara-Turcia), prof. Calogero Foli (Universitatea Tor Vergata din Roma-Italia), conf. univ. Adrian Bighea (președinte al Societății Române de Reabilitare Medicală și șeful Catedrei de Medicină Fizică şi Recuperare din cadrul UMF Craiova), prof. univ. Mihai Berteanu (şef Clinică de Recuperare, Medicină fizică şi Balneologie la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti) și dr. Florina Popa (medic şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi şef lucrări în cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul ULB Sibiu).

Printre titlurile care au fost prezentate în cadrul evenimentului au fost Particularitățile de diagnostic în durerea cronică a coloanei lombare, Studiu privind eficiența utilizării mijloacelor specifice fizioterapiei în sistemul dureros lombar, Reabilitarea medicală în afecțiunile coloanei vertebrale cu ajutorul undelor electromagnetice înalt pulsate, Acizii hialuronici – tratament conservator în boala artrozică, Noi direcții de cercetare în reabilitarea medicală – Canale proteice de transport a moleculelor de apă (aquaporine), Managementul durerii cronice și acute, Tehnologia High Intensity Laser în reabilitarea Medicală, Tele-reabilitarea medicală – posibilă metodă de evaluare funcțională a pacienților la distanță, Implementarea noului limbaj ICF în practica medicală de recuperare.

„Congresul nostru oferă participanților oportunitatea de a se pune la curent cu tot ce este mai nou în specialitate pe plan științific, educațional sau metodologic, fiind și un bun prilej pentru dezbateri și schimb de opinii. De asemenea, Congresul Național de Reabilitare Medicală se mândrește cu faptul că în acest moment organizează cea mai mare expoziție de aparatură de fizioterapie din România”, a declarat conf. dr. Adrian Bighea, președinte al Societății Române de Reabilitare Medicală și șeful Catedrei de Medicină Fizică şi Recuperare din cadrul UMF Craiova.

ArtroHelp Forte, în atenția specialiștilor în reabilitare medicală

Prezentă la evenimentul medical național, compania Zenyth Pharmaceuticals a adus în atenția specialiștilor din domeniul reabilitării medicale suplimentele alimentare 100% naturale din gama ArtroHelp. Produsele premium de la compania Zenyth asigură îngrijirea tuturor articulațiilor (coloană vertebrală, mână, umăr, șold, genunchi). Cu ingrediente de ultimă generație, optim dozate, suplimentele din gama ArtroHelp ajută la menținerea elasticității și felxibilității articulațiilor și la reducerea disconfortului articular, fiind recomandate și în recuperarea post-intervenție chirurgicală. Principalul produs prezentat a fost ArtroHelp Forte, un complex inovator pentru articulații, 100% natural, fără conservanți, coloranți sau arome artificiale, ce conține două tipuri de colagen, glucozamină și condroitină, Harpagophytum și Boswellia, magneziu marin, complex antioxidant (vitamina C și caroteni) și complex enzimatic (bromelaină și papaină). ArtroHelp Forte ajută la funcționarea normală a sistemului osos, a ligamentelor și a sistemului muscular, în timp ce contribuie la reducerea disconfortului articular, la încetinirea degradării articulațiilor și la protecția acestora.

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus în pagină